Национален MOS натпревар

Certiadria оваа година по трет пат го организира Националниот MOS натпревар .
Право на учество имаат сите од 13 до 22 години, односно сите ученици од основните и средните училишта, како и студентите на факултетите, каде натпреварувачите ќе имаат можност да ги покажат своите вештини во познавање на Microsoft Office апликациите: Word, Excel и PowerPoint (2013 или 2016).
Победниците на Националниот MOS натпревар ќе се стекнат со можност да учествуваат во Светскиот Натпревар Microsoft Office Specialist 2018.

ДАЛИ СИ СПРЕМЕН ДА БИДЕШ МICROSOFT ШАМПИОН?

 

Microsoft Office Specialist

Светски натпревар 2018

Светскиот натпревар Microsoft Office Specialist, организиран од Certiport Inc., претставува глобален натпревар кој ги тестира вештините на учесниците во Microsoft Word®, Excel® и PowerPoint® од MS Office 2013 или MS Office 2016. Со учество на овој натпревар добиваш одлична прилика да ги покажеш своите вештини, да се забавуваш, да оставиш впечаток кај другите учесници, да ја претставуваш Македонија во светот и да стекнеш големо признание.

Светскиот натпревар за Microsoft Office Specialist се оддржува 15 години по ред, секоја година во САД. Оваа година ќе се оддржи во Орландо, Флорида, САД

КОИ СЕ НАГРАДИТЕ?

Светски натпревар 2018

ПРАВИЛА

НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

Агенда

22 Декември
Започнува пријавувањето за
Microsoft Office Specialist натпреварот

29 Јули – 1 Август
MOS светско првенство во
Орландо, Флорида, САД

MOS 2016 и 2017

Светски натпревар 2016 и 2017

Марко Марковиќ (17 години), македонскиот претставник на Светскиот Microsoft Office шампионат, кој се одржа во Орландо – Флорида, оствари огромен успех со тоа што на светско ниво освои 9-то место во Microsoft PowerPoint 2013. Претходно, Марко беше убедлив победник на националниот Microsoft Office Specialist предизвик кој се одвиваше во i-bank store на Стопанска банка на 28.05.2016 во организација на Certiadria.

Драгана Јакимова е македонската претставничка на Светскиот Microsoft Office Specialist шампионат 2017, кој се одржа во Анахејм, Калифорнија. Драгана е студентка на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ).Националниот Microsoft Office Specialist натпревар  се одржуваше во i-bank store на Стопанска банка на 31.05.2016 во организација на Certiadria.

Организатор на натпреварот

logo

Поддржувачи

миоа_ЛОГО 1
skopje
th

Metropolis

1200px-Coat_of_arms_of_Centar_Municipality,_Macedonia.svg

Контакт

×
×